Съдът в Перник пуска от ареста жените, които хвърлиха от 7-етаж новородено. Прокуратурата ще протестира

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 22.11.2017 | Прочитания 4964 | Брой коментари 0
16:58 22.11.2017

Окръжна прокуратура – Перник протестира изменените мерки за неотклонение „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

С Определения от 17.11.2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил исканията на обвиняемите Симона Иванова  и Ваня Тодорова за изменение на мерките им за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, а именно – в „подписка“, срещу които прокуратурата е внесла частни протести.

Двете жени са привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Перник по обвинение за умишлено умъртвяване на новородено дете, извършено в съучастие.

Около 21.30 ч. на 13.08. 2017 г. в Областна дирекция на МВР - Перник е бил получен сигнал за намерено тяло на новородено дете в пернишкия квартал „Тева“. Под ръководството на ОП – Перник веднага е било започнато досъдебно производство. В резултат на проведеното разследване са били установени извършителите на престъплението – С. И. и В.Т.

Утре, на 23.11.2017 г., протестите, внесени от ОП - Перник срещу определените от съда мерки за неотклонение спрямо двете обвиняеми, ще се разглеждат от Софийския апелативен съд.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени