Събарят заведения от "Какао бийч" в Слънчев бряг

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.06.2018 | Прочитания 519 | Брой коментари 0

Източник:elit2bg.com
15:50 04.06.2018

Вицепремиерът Валери Симеонов се прицели в култови заведения в Слънчев бряг. Той иска да бъдат съборени прочутите "Бедрум", "Какао бийч", "Дъ Уан", "Кубанита". Причината е, че били изградени по документи като временни обекти, без никакъв одобрен проект и без строителрно разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Валери Симеонов е подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Процедурата по събарянето им вече е задвижена, обяви вицепремиерът след среща с областния управител на Бургас.

"Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, недай си Боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни. Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обекта трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билета входни такси са регистрирани. И още нещо - има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат", заяви Симемонов.

Той отказа коментар дали нарочените за премахване обекти попадат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти.

Не ме карайте да коментирам неподготвени хора, разбирачи по всичко, бе отговорът на Симемонов по повод забележките от министрите Красимир Каракачанов и Николина Ангелкова, че Слънчев бряг не е казарма или санаториум.

Контролните институции работят с обща програма и това дава резултат. Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт, който се предлага основно на чужденци. Хората не трябва да си тръгват недоволни от качеството на водата, храната и т.н. Увеличаването на цената на туристическите услуги увеличава и приходите в бюджета, заяви още Валери Симеонов.

Източник: Kmeta.bg

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени