РЗИ затвори детска градина в Перник заради проблем с водата, сериозни предписания за жителите на Църква

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.01.2020 | Прочитания 628 | Брой коментари 0
11:33 03.01.2020

За периода 30.12.2019 г. – 01.01.2020 г., пробонабирането от водопроводната мрежа на населените места с режимно водоподаване се извърши от 20 пункта, съгласно изготвен график. Качеството на питейната вода в гр.Перник се изследва в 12 пункта, разположени в различни квартали на града и 9 пункта в гр. Батановци и селата с режимно водоподаване, това съобщават от Регионалната здравна инспекция.

През същия период по показатели от група А, са проведени изпитвания на 33 проби, от които, 29 съответстват на нормативните изисквания, а в 4 (ул. „Рилски езера“ в кв. Църква, ДГ №9 „Калина Малина“, кв. Проучване, с. Люлин и с. Витановци), са констатирани несъответствия. За установените отклонения са съставени и връчени 4 предписания, от които:

    1 предписание за спиране експлоатацията на обект – ДГ №9 „Калина Малина“ – кв. „Проучване“;

    3 предписания до ВиК ООД – Перник за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в кв. „Църква“, с. Витановци и с. Люлин.

За кв. „Църква“ са предписани следните мероприятия:

    Да се предприемат спешни мерки с цел установяване на причините за несъответствията;

    Да се преустанови водоподаването в зоната с авария, до възстановяване качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели;

    При отстраняване на авариите, преди пускане на водата да се направи промивка и дезинфекция на участъка от водопроводната мрежа засегната от аварията;

    Да се предприемат всички необходими действия, за защита качеството на питейната вода във водоснабдителната система от замърсяване вследствие на обратен поток;

    Да се вземат контролни проби и за резултатите своевременно да се уведоми РЗИ – Перник като се представят протоколи от изследвания.

Веднага след получаване на информация от ВиК ООД – Перник, за приключване на ремонтните дейности, екип на РЗИ – Перник е в готовност да извърши пробонабиране от ремонтирания участък.

РЗИ – Перник, продължава систематичния контрол (мониторинг) върху качеството на водата предназначена за питейно-битови цели, подавана във водопроводната мрежа на гр. Перник и населените места с режимно водоподаване, като за резултатите от проведените анализи ще Ви уведомяваме своевременно.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени