mycomputer.BG

РЗИ затвори детска градина в Перник заради проблем с водата, сериозни предписания за жителите на Църква

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.01.2020 | Прочитания 691 | Брой коментари 0
11:33 03.01.2020

За периода 30.12.2019 г. – 01.01.2020 г., пробонабирането от водопроводната мрежа на населените места с режимно водоподаване се извърши от 20 пункта, съгласно изготвен график. Качеството на питейната вода в гр.Перник се изследва в 12 пункта, разположени в различни квартали на града и 9 пункта в гр. Батановци и селата с режимно водоподаване, това съобщават от Регионалната здравна инспекция.

През същия период по показатели от група А, са проведени изпитвания на 33 проби, от които, 29 съответстват на нормативните изисквания, а в 4 (ул. „Рилски езера“ в кв. Църква, ДГ №9 „Калина Малина“, кв. Проучване, с. Люлин и с. Витановци), са констатирани несъответствия. За установените отклонения са съставени и връчени 4 предписания, от които:

    1 предписание за спиране експлоатацията на обект – ДГ №9 „Калина Малина“ – кв. „Проучване“;

    3 предписания до ВиК ООД – Перник за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в кв. „Църква“, с. Витановци и с. Люлин.

За кв. „Църква“ са предписани следните мероприятия:

    Да се предприемат спешни мерки с цел установяване на причините за несъответствията;

    Да се преустанови водоподаването в зоната с авария, до възстановяване качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели;

    При отстраняване на авариите, преди пускане на водата да се направи промивка и дезинфекция на участъка от водопроводната мрежа засегната от аварията;

    Да се предприемат всички необходими действия, за защита качеството на питейната вода във водоснабдителната система от замърсяване вследствие на обратен поток;

    Да се вземат контролни проби и за резултатите своевременно да се уведоми РЗИ – Перник като се представят протоколи от изследвания.

Веднага след получаване на информация от ВиК ООД – Перник, за приключване на ремонтните дейности, екип на РЗИ – Перник е в готовност да извърши пробонабиране от ремонтирания участък.

РЗИ – Перник, продължава систематичния контрол (мониторинг) върху качеството на водата предназначена за питейно-битови цели, подавана във водопроводната мрежа на гр. Перник и населените места с режимно водоподаване, като за резултатите от проведените анализи ще Ви уведомяваме своевременно.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени