РЗИ-Перник откри бактерии в питейната вода в 3 населени места в областта

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 703 | Брой коментари 0
08:39 02.11.2018

Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба №9,  установи Регионалната здравна инспекция в периода от 15.10.2018 г. до 28.10.2018 г на територията на област Перник.

Изследвана е питейната вода в 18 населени места, информират от РЗИ.

За изследване са взети  17  проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг.  От тях 3 не отговарят на Наредба №9/2001 г. на Министерството на здравеопазването за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Здравната инспекция не уточнява къде точно са открити отклоненията от качеството на водата.

От РЗИ уверяват, че връчените  предписания на „В и К“ ООД гр. Перник, община Радомир и община Трън за периода от 01.10.18 г. до 14.10.2018 г. са изпълнени. В резултат на което, при направените контролни проверки не са открити отклонения от качеството на питейната вода в населените места, където бяха открити.

На „В и К“ ООД гр. Перник и на община Перник са връчени предписания за предприемане на мерки във връзка с отклоненията в качеството на питейната вода по микробиологични показатели.

Снабдяването с питейна вода на село Забел- община Трън се осъществява чрез доставяне на бутилирана вода. Снабдяването с питейна вода на селата Бабица и  Банище в община Брезник се осъществява чрез доставяне на вода в цистерни.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени