mycomputer.BG

Русия завърши успешно клиничните изпитания върху хора на ваксина срещу коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 204 | Брой коментари 0
07:56 21.07.2020

В Русия успешно завършиха клиничните изпитания върху хора на ваксина срещу коронавируса. Това съобщиха от министерството на отбраната, което разработва ваксината съвместно с Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „ГамалЕй“.

Тази сутрин от болницата беше изписана втората група от 20 участници в клиничните изпитания. По-рано ваксината беше поставена на други 18 доброволци.

От министерството на отбраната твърдят, че всички са развили имунитет срещу коронавируса. Засега не са установени никакви странични ефекти, усложнения или нежелателни реакции.

Агенция „Блумбърг“ съобщи, че още през април стотици представители на руския политически и бизнес елит са се ваксинирали с разработения в центъра „Гамалей“ препарат. Министерството на здравеопазването обаче опроверга информацията.

Очаква се ваксината да бъде сертифицирана в началото на август.

Генералният директор на руския Фонд за преки инвестиции Кирил Дмитриев заяви:

„Смятаме, че до края на годината можем да произведем 30 милиона дози от руската ваксина. В другите страни можем да произведем още до 270 милиона дози. По този начин руската ваксина може да се окаже една от най-бързите и ефективни ваксини, които се използват в различните страни“.

Междувременно стана известно, че руска фармацевтична компания ще произвежда разработена в Оксфордския университет ваксина срещу Covid-19. Клиничните изпитания са на третия заключителен етап. Предстои ваксината да бъде поставена на десетки хиляди доброволци в Бразилия, Великобритания и Съединените щати./БНР

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени