mycomputer.BG

Русия е обвинена, че опитва да открадне ваксина срещу COVID-19

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 118 | Брой коментари 0
11:12 17.07.2020

 

Великобритания, Съединените щати и Канада твърдят, че Русия прави опити чрез хакерски атаки да открадне информация за ваксина срещу COVID-19. Те смятат, че хакерска група, за която се твърди, че е свързана с руското разузнаване, е извършила атака срещу научни и фармацевтични институции, които се занимават с разработване на ваксина срещу вируса.

Хакерската група, която е известна като "Коузи беър", е една от двете организации, които се свързват с руските власти. През 2016 година те проникнаха в компютърната мрежа на Демократическата партия и откраднаха имейли в навечерието на президентските избори в Съединените щати. Кремъл отхвърли обвиненията и ги нарече голословни.

"Заедно с американските ни и канадските ни колеги знаем, че руските разузнавателни агенции са извършили кибератаки срещу усилията в нашите три страни да намерим ваксина, чрез изследвания и разработки, срещу коронавируса", твърди министърът на външните работи на Великобритания Доминик Рааб.

"Мисля, че това е доста ужасяващо, особено в момент, когато светът се обединява. Всички се опитваме да намерим ваксина, от която могат да се възползват както нашите хора, така и хората по света. Фактът, че руското правителство се ангажира в това начинание трябва да стане известен на света", допълни той. /Днес бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени