Румен Петков в Перник: С документи ще покажем кой спря водния цикъл на Перник преди години!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 736 | Брой коментари 0
13:43 02.01.2020

От ПП АБВ Перник, подкрепени от централното ръководство на партията ще искат от кмета на града достъп до цялата кореспонденция, която се е водила от покойната Росица Янакиева и държавните структури по отношение на водния цикъл. Това стана ясно на днешна извънредна пресконференция в града. Лидерът на АБВ Румен Петков беше категоричен, че не може по „скелета на мъртъв човек да се катериш и да търсиш дивиденти”. Повод за емоционалното му изявление е твърдението на министър Димов, че в Перник не са изпълнили преди години водния цикъл. И естествено вината се прехвърли върху покойната Росица Янакиева и нейния екип.

„Ние знаем истината. Но ще я кажем и покажем на всички и то със съответните документи. Да се знае, че в началото действията на кметът Янакиева са срещнали одобрителната санкция от страна на управляващия орган. Но Янакиева няма вина за спирането на во дния цикъл” – каза Петков.

„Аз съм смаян от бруталната наглост на Димов. Не само заради липсата на човечност, но и заради липсата на почтено казване на истината. Този човек трябва да носи отговорност. Ако Димов е обещал на някого да строи лифтове, това не значи, че това трябва да е за сметка на перничани” – каза още Петков. Той напомни, че през месец април язовир Студена е бил пълен на 80%, в началото на май също. Ситуацията днес я знаят всички. И отговорност за това трябва да носят министрите на регионалното развитие и на околната среда и водите.

"Април месец язовирът е бил пълен повече от 80 %. Чашата е била почти пълна. В началото на май също. Трябва да е съвършено ясно какви са мерките, довели до това състояние. Отговорността, която е в министъра на регионалното развитие и в министъра на околната средо и водите. Много е важно последващите действия на разследващите органи да не се концентрират само и единствено върху пернишки фактори. Отговорността съвършено основателно посочена от пернишката прокурратура е в министъра на регионалното развитие и министъра на околната среда и водите", подчерта още лидерът на АБВ.


 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени