mycomputer.BG

Румен Петков: Допуснатото източване на язовир "Студена" е най-големият социален катаклизъм за много десетилетия в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1079 | Брой коментари 0
12:20 19.12.2019

Допуснатото източване на язовир "Студена" е най-големият социален катаклизъм за много десетилетия в Перник. За него трябва да се понесе съдебна отговорност, смята лидерът на партия АБВ Румен Петков.

Прокуратурата направи голяма крачка, посочвайки виновните институции - две министерства. Да се назоват конкретните хора, които причиниха това бедствие, тази социална трагедия в един от големите градове на България, призова политикът.

Според него отговорност носи и бившият областен управител Ирена Соколова, която бе уволнена. Но уволнението и съдебното преследване трябва да е в качеството му председател на Асоциацията по водоснабдяване, какъвто по закон е областният управител на всяка от областите в България, смята Петков.

Според него на второ място отговорност носи и шефа на ВиК, който е допуснал поне година един от крановете на язовир "Студена", където водоснабдяването е насочено към промишлената зона, иначе казано, към Стомана-Перник, да не работи. Не работи, изпускайки огромни количества вода, които никой не е заплащал.

В момента се вземат мерки този теч на вода да бъде спрян. И е странно съвпадението на спирането на теча с излизането на Стомана-Перник в едномесечен планов ремонт.

Третият виновен, според Петков, е бившият кмет на Перник Вяра Церовска, която с политически спекулативни цели прояви абсолютна безстопанственост и незаинтересованост за населението.

Той иска посочените от него да "кажат или кой ги е накарал, или да понесат цялата тежест на закона, включително, с осъдителни присъди, за да имат потърпевшите жители на Перник и общината усещането за възмездие и справедливост. А не да живеят в безстопанственост и поругано достойнство"./news.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени