Румъния ще наказва изнасилването и педофилията с доживотен затвор

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 238 | Брой коментари 0
10:47 10.08.2019

Изнасилването и педофилията в Румъния вече ще се наказват с доживотен затвор, след като неадекватната реакция на държавата при отвличане и изнасилване на девойка предизвика всеобщо възмущение.

Премиерът Виорика Дънчила съобщи, че правителството ще приеме извънреден декрет за целта. Досега наказанията бяха до 7 години за педофилия и 12 години за изнасилване (18 години, в случай че жертвата умре).

65-годишен механик от южния румънски град Каракал се призна за виновен за две убийства на момичета. Второто – на 15-годишно момиче, изчезнало на 24 юли, показва бавната реакция на редица институции.

Девойката е била отвлечена, докато е чакала на автостоп, но е успяла да се обади три пъти на спешния телефон 112. На полицията обаче ѝ отне 19 часа да открие къде се намира тя, като дотогава откри само обгорените останки на тялото ѝ и на тялото на друго момиче, отвлечено и убито от същия мъж през април.

Постовете си заради случая изгубиха началникът на полицията Йоан Буда и вътрешният министър Николае Мога, назначен броени дни преди това.

Случаят доведе и до оставката на министъра на образованието Екатерина Андронеску, която си позволи да коментира публично, че лично тя била учена "да не се качва в кола с непознати"./Дневник бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени