mycomputer.BG

Ройтерс: Пандемията превърна Слънчев бряг в град призрак

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 336 | Брой коментари 0
10:56 28.06.2020

Най-големият черноморски курорт Слънчев бряг се е превърнал в град-призрак. След като пандемията от коронавируса затвори границите, приземи полетите и принуди хората да си стоят вкъщи, едва шепа хора могат да бъдат забелязани сред стотиците неотворените чадъри и недокоснати шезлонги по 5-километровата плажна ивица със златист пясък, съобщава Ройтерс, цитирана от Агенция "Монитор".

„Не помня подобно нещо“, казва Румен Мончев, собственик на хотел на брега на морето. "Ако имаме бизнес тази година, тогава ще сме супер добре", споделя още хотелиерът. Той обяснява, че е намалил цените, инвестирал е в прегради, за да отдели масите за хранене, и е наел „COVID-19 шериф, за да гарантира, че хотелът му е безопасно място на фона на пандемията от коронавирус. Но от 160 унгарци, които Мончев е очаквал миналата седмица, са дошли само 33.

За да спаси поне малко от летния ваканционен сезон, правителството предлага субсидии за чартърни полети и намалени концесионни такси, така че плажните оператори да могат да предлагат по-евтини шезлонги, като същевременно пазят бреговете безопасни и дезинфекцирани. Пандемията е намалила планираните чартърни полети до черноморските градове Варна и Бургас за сезона с 35% спрямо 2019 г.

България, която има сравнително малък брой случаи на коронавирус, отвори границите си за пътуване до повечето страни в Европа от началото на юни.

Над 9 милиона чуждестранни туристи са посетили България през миналата година, а Ангелкова планираше 10% ръст през 2020 г.

„Очаквахме най-доброто лято досега. За съжаление, това вече не е на дневен ред“, каза тя. „Да се ​​надяваме, че можем да започнем сезона от юли, да завъртим колелото и да надградим.“

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени