mycomputer.BG

Родолюбецът Цветелин Бонин от Перник: „Четете историята си, помнете кои сме и откъде сме тръгнали и работете за добруването на България“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 273 | Брой коментари 0
07:40 05.10.2019

Днес ви представяме един достоен млад българин, който смело можем да наречем родолюбец. Той има актьорски талант и е един от активните участници в историческите възстановки, организирани от НД „Традиция“.

-В началото на нашето интервю ще помолим да се представиш за читателите ни.

– Здравейте, аз съм Цветелин Бонин, на 18г. от град Перник, ученик съм в ПГОТ „Св.Иван Рилски“ в 12ти клас.

-Стана популярен като най-младият дарител, за един проект на режисьора Максим Генчев, който е посветен на Ботев. Какво те мотивира да го направиш?

– Мотивира ме това, че съм БЪЛГАРИН, това е най-малкото нещо, което бих могъл да направя за човек като Ботев, дал живота си за Свободата на Отечеството ни. Заедно със своята чета, сам чертае пътя на своята Голгота, за да бъда днес един свободен човек.

-Ще участваш и във филма, с роля на млад човек, който е дал живота си за свободата. Как прие това предложение?

– Аз съм особено радостен от този факт. По принцип участвам в исторически възстановки, член съм на НД „Традиция“. Чувството да се превъплътиш в четник на Ботев е нещо велико!

-Значи имаш и самобитен артистичен талант. Би ли ни разказал повече за интересите си към историята и за участията си в историческите възстановки?

– Не знам дали е талант, по-скоро е хоби. Още от малък се интересувам от история. От ранна детска възраст, баща ми ме води на екскурзии по места, важни за всеки българин и познавам красотата на България. Така ми стана интересно и се заплених от родната ни история. Започнах да чета, а както знаете „апетитът идва с яденето“. През 2013 г. родителите ми ме заведоха за първи път на възстановка. Бях силно впечатлен и си казах, че след време и аз ще участвам.През 2018 година, бе първата ми изява. Тогава и разбрах, че това за мен не е хоби, а призвание.

-А, как приемат тези изяви твоите приятели и съученици?

– Повечето го приемат добре, но все още не могат, да ме разберат, защото те събират пари за дискотека, телефон, лаптоп и тн. А аз събирам за униформи, с които да показвам българското.

–Да, малко млади българи мислят като теб. Считаш ли се за различен?

– Не съм различен. Обикновен човек съм, но с различно призвание, да служа на Род и Родина.

-И в тази връзка, как виждаш своето бъдеще и това на България?

– Виждам своето бъдеще тук в Родината, сред семейството, родния дом и приятелите ми. Аз съм оптимист в това отношение и затова приканвам всички млади хора, заедно, да се борим за един по-добър живот, тук, в България, а не да бягаме в чужбина.

-Имаш възможност да се обърнеш към младите хора, какво ще им кажеш сега?

– Четете историята си, помнете кои сме и откъде сме тръгнали! Дерзайте в полза на Родината, работете за добруването на България и отстоявайте правата си!

-Как приемаш делото на Максим Генчев , да създаде филми за всички велики възрожденци и би ли приканил и други да последват примера ти?

– Това е велико дело и дано сполучи, а пък аз ще помагам с каквото мога! Дарявайте, за да я има България и да се помнят героите!/alternativavestnik.home.blog

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени