Coca Cola

Родителската среща – кошмар или възможност?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 184 | Брой коментари 0
14:20 20.09.2019

В началото на учебната година родителските срещи са много актуални и в детските градини, и в училищата. Някои родители приемат обявлението за такава среща като лоша новина и непременно олекване на портфейла. Дали сте доволни или не, родителските срещи няма да бъдат отменени заради вас, затова сменете настройката си. Ето как:

 1. Родителските срещи не се правят, за да ви е гадно конкретно на вас. Повярвайте, организацията на такова мероприятие е по-тежка за училищните служители, отколкото е за вас логистиката от работата до учебното заведение. Веднъж, самите те остават след работно време. Втори път, пренареждат и организират стаи. Мислят къде да локализират децата, докато вие сте зает с родителската среща. И последно – налага им се да отговорят на сто въпроса на сто загрижени (или разсеяни!) родители.

 2. Приемете родителската среща като възможност, не като кошмар. Възможност да се представите като загрижен и съвестен родител, който го е грижа за образованието на детето. Може наистина да е така, може и да не е. Въпросът е да създадете представата за това. Учителите обичат да знаят какво стои зад поведението на детето. Един сериозен, спретнат и интелигентен родител може да „вдигне” мнението и за детето. И ако то е разсеяно, значи е черта от характера му, а не семейна такава.

 3. Направете комплимент на учителя/учителката. Колкото и да са строги, и те са хора и искат да бъдат ценени. Ако детето ви се чувства добре при нея, или блузата й стои добре, а вие сте симпатичен татко, кажете й го! Ще донесе положителна емоция и на двете страни. Ако пък учителят по физическо изглежда добре, вие като загрижена майка попитайте как и синът ви да направи такива големи мускули.

 4. Оставяме настрана шегите дотук и сега сериозно – родителските срещи са важни както за вас, така и за детето ви. Ако държите на него и заниманията му, трябва да се отнесете отговорно. Не закъснявайте, не изглеждайте като изтерзана домакиня с пеньоар или автомонтьор с гащеризон, излязъл току-що изпод колата. Срещата с учителите и другите родители е възможност да получите ценни и важни съвети, които ще помогнат най-вече на вашето дете. В един ден от годината не пречи да се съсредоточите над това и да дадете всичко от себе си.

Извиняваме се на всички учители и родители, които биха се почувствали засегнати от шеговития тон на статията!/Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени