Риболовци обединяват усилия за да съберат средства за зарибяване на язовир „Лобош“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1715 | Брой коментари 0
15:36 09.07.2019

Риболовен клуб Кракра и ЦРОО-гр.Перник обединяват услията си за да съберат средства за зарибяване на яз.Лобош с толстолоб и амур. „През миналата година, както и тази, язовира Лобош бе зарибен с голямо количество зарибител от видовете - шаран, амур, европейски сом. Поради голямото затревяване на язовира бяха пуснати  доста амурчета от кампанията за набиране на средства на ЦРОО-гр.Перник, а с тази съвместна инициатива целим да се събере прилична сума за да можем да пуснем и толстолоб в язовира.“, съобщават от клуба .

С общите усилия на Риболовен клуб Кракра и ЦРОО-гр.Перник ще се проведе състезание по риболов на плувка на 28.07.2019г на стената на яз.Лобош при следните правила:

1. Състезанието ще бъде 4 часа

2. Участниците ще бъдат разделени в сектори , като победителя с най много килограми улов печели сектора и ще бъде награден с купа

3. Всички победители от секторите се класират според килограмите и победителя хванал най-много риба на състезанието го печели.

4. Разрешено е използването на всички възможни въдици за риболов на плувка, но се риболовства само с една, останалите остават извън водата.

5. Забранено е използването на живи, мъртви рибки, всички видове изкуствени примамки.

6. Лови се с една единична кука на линията.

7. Забранено е използването на фуил и вердевас, както в захранката така и за стръв.

8. Състезанието е благотворително и таксата за участие е минимум 30 лв, максумум , кой колкото даде над тази сума. Цялата събрана сума от таксите за състезанието ще бъде дарена на ЦРОО-гр.Перник за да бъде направено зарибяване в началото на 2020 г. Таксата се заплаща при теглене на жребии.

9. Тегленето на жребия ще се осъществи на входа на стената , като ще бъде разрешено на тези, които са с повече багаж да си го внесат с леките автомобили, като след това трябва да си изкарат автомобила и да го паркират , така че да не пречат на движението по главният път покрай язовира.

10. Табелите с номерата ще бъдат разположени от външната страна на стената, за да бъдат видими при влизане, а участника има задължението да си премести табелата от към язовира и да се настани под нея.

11. Тегленето на жребия ще стане в 7:30-8:00ч, настаняването ще бъде от 8:00 до 9:50.ч

12. Захранване на местата е от 9:50 до 10:00ч

13. Старта е в 10:00 ч

14. Край на състезанието в 14:00

15. Мерене на улова 14:00-15:00

16. Награждаване 15:00 - 15:30

На всички участни ще бъдат направени снимки за спомен.

Местата са ограничени до 50 бр.

Подсигурени са спонсорски награди за състезателите, както и добро настроение като бонус!

Таксата за участие е 30 лв.. таван няма, кой колкото има възможност и желание.

 

 

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени