Решително за по-чист въздух

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 456 | Брой коментари 0
08:17 18.02.2021

Най-после една обнадеждаваща еко новина! След технически преглед автомобилите в България ще получават стикер с вграден чип, в който ще има информация за регистрационния номер на колата, името на собственика и екологичния стандарт на колата.

Решението на Автомобилната администрация е това да се случи от 21 юли тази година и е част от електронното управление на страната. С него ще се сложи край на дългите умувания какво да се прави с колите замърсители, как да се действа при значителните замърсявания на въздуха в големите градове и в тежки ситуации директно ще може да се спират временно автомобили за влизането им в определени зони. И това няма да е всичко. Електронното управление на автомобилната документация на практика ще даде възможност да се контролира и поведението на водачите – ще се знае чия е собствеността, автомобилът с оригиналната рама ли е, ако е с фалшива или открадната, веднага ще се разбере този факт и ще могат да се предприемат бързи действия.

Най-общо казано, бързо ще могат да се намират и спират от движение потенциалните закононарушители. Значително ще бъдат улеснени и самите контролни органи. А и водачите ще бъдат дисциплинирани. Всъщност тази не много скъпа за реализиране първа крачка ще може много лесно да се надгражда и ще е от полза за цялото общество, ако все пак се спазва, разбира се. Това пък ще направи придвижването по пътищата на страната ни много по сигурно. Най-малкото защото много по лесно ще бъдат откривани нарушителите, а и техният брой значително ще намалее още след прилагането на новите стикери./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени