12-ия републикански многожанров фестивал на хората с увреждания

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 04.07.2018 | Прочитания 156 | Брой коментари 0
17:01 04.07.2018

Дванадесетият републикански многожанров фестивал на хората с увреждания ще се проведе тази събота и неделя - 7 и 8 юли в пернишкия квартал „Църква", съобщи Анита Тараланска - председател на Регионалната организация на инвалидите. В проявата, която ще продължи два дни, ще се изявят над 1800 участници от страната и чужбина - Сърбия, Македония и Румъния. Всички ще получат грамоти, а най-добрите ще бъдат удостоени с медали.

По традиция ще бъде обособена алея на занаятите. Гостите на фестивала ще видят на живо как се прави качамак, палачинки и глинени съдове. Те ще могат на живо да наблюдават и тъкане на черги, както и шиене на народна носия. Фестивалът е с конкурсен характер, участниците ще бъдат оценявани от жури с председател естрадната прима Мими Иванова.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Перник Вяра Церовска. Той се реализира с финансовата подкрепа на Община Перник и Съюза на инвалидите в България с цел да възроди българските занаяти.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени