mycomputer.BG

Ремонтират пътя от кв."Княжево" до пътен възел "Даскалово"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 674 | Брой коментари 0
08:46 25.10.2020

„Агенция „Пътна инфраструктура“ възложи изработването на технологичен проект за превантивен ремонт на 4,38 км от републикански път І-1 ок.п. София – Даскалово – о.п. Дупница в участъка от км 282+485 (граница с област София) до км 286+865 (кръгово кръстовище с автомагистрала „Струма“). Проектът е изработен от пътноподдържащата фирма „Пътища Перник“ ДЗЗД по договор за извършване на дейности по поддържането (превантивно, текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи) на републиканските пътища на територията на Областно пътно управление – Перник.

Проектът е готов и е съгласуван от Института по пътища и мостове. Предвижда се технологично фрезоване, направа на предварителни ремонти, полагане на неплътен асфалтобетон, армираща геомрежа, плътен асфалтобетон – сплит мастик. Подмяна на всички бетонови бордюри, изграждане на банкети, почистване на колекторни системи и водостоци, отводнителни окопи с дренаж. Стойността на превантивния ремонт е 6 787 768 лв. с ДДС. Също така ще бъдат монтирани нови ограничителни системи, вертикална сигнализация и положена хоризонтална маркировка на обща стойност 1 260 500 лв. с ДДС.

Ремонтът ще започне през 2021 г. В момента пътищата се подготвят за предстоящите зимни месеци и в периода ноември – март ремонтни работи не се предприемат. В това време се изпълняват дейности само по поддържане на настилката в аварийни ситуации. След приключване на зимното поддържане и осигурено финансиране, планираните ремонтни работи ще бъдат изпълнени.“ – това е отговорът, който беше даден в парламентарната зала на питането на народния представител от Перник Любомир Бонев. Депутатът попита какво е състоянието  на път I-1 от кв. „Kняжево“ до пътен възел „Даскалово“ и предвижда ли се ремонт по това трасе.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени