Рекорд! Мъж с 40 присъди за кражби влиза отново в затвора

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 871 | Брой коментари 0
07:53 14.07.2019

Истински рекорд постави кюстендилец, който след 40 осъдителни присъди за кражби влиза отново в затвора. Този път 52-годишният Валентин Тодоров отива на топло за 8-години, след като задигна всички спестявания на възрастна жена от Кюстендил. Решението по делото срещу рецидивиста е на Окръжен съд – Кюстендил, председателстван от съдия Пенка Братанова.

Подсъдимият Валентин е признал всички факти в обвинителния акт и делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Съдът наложи наказание - лишаване от свобода за 12 години, което съгласно член 58 А от НК бе редуцирано с 1/3, на 8 години лишаване от свобода.

Предвиденото наказание за престъпление по чл. 199, ал. 1 от НК е лишаване от свобода от 5-15 години, посочиха магистратите от Окръжния съд.

На 11 март т.г. Валентин отново се проявил, като нападнал възрастна жена в двора на къщата й, намираща се на улица „Цар Симеон“ в Кюстендил. Със сила той отмъкнал чанта, в която жертвата носела 3350 лв., завързани в чорап.

Присъдата може да се протестира и обжалва пред САС в 15-дневен срок.

Справка на съда показва, че подсъдимият е многократно осъждан - 40 пъти за кражби, като последната му присъда е от март тази година, на Районен съд- Кюстендил, за притежание на хероин./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени