Редица спортни състезания са включени в програмата за Деня на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 245 | Брой коментари 0
14:54 11.10.2017

И тази година празникът на Перник ще бъде съпътстван с множество турнири, посветени на празника на града. За тази цел календарът на Община Перник е богат на спортни изяви. Те ще започнат на 13-ти октомври с традиционния турнир по шах за незрящи хора, който всяка година се провежда на общинската база в Рударци.

На 14 октомври пък ще бъде традиционният турнир по баскетбол за деца от 10 до 12 години. В него ще се участват и отбори от съседни градове. Новото тази година, което ще включва спортното събитие, е открит урок за учителите по баскетбол в начален курс . Той ще се проведе в спортна зала „Кракра".

Всички участници и гости на детския турнир по баскетбол ще получат специални подаръци. Същият ден празникът ще завърши с мач на мъжкия отбор по баскетбол „Миньор 2015", които ще излязат на терена с баскетболен клуб" Политехника София".

На 20 октомври пък ще бъде откритият турнир по борба за Купа „Иво Ангелов", който се организира за втора поредна година. Финалът ще бъде поставен на 28 октомври, когато ще бъде турнирът по джудо за Купата на кмета. Тази година той е с международен характер в него ще участват отбори от Гърция, Македония и Сърбия.

По повод празника на Перник вече се проведе и 17-то издание за купата „Борис Гюдеров" по волейбол.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени