Размисли за един ръгби клуб и един протест....

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 416 | Брой коментари 0
14:08 16.09.2019

„Тази есен, ние в българската РЪГБИ общност празнуваме 60 години от навлизането на великата игра в ПЕРНИК.

Точно в този суров град, няколко поколения български момчета с ръбати и чепати характери успяха да наложат ПЕРНИК като основна сила в българския РЪГБИ спорт. И да станат 32 пъти (!!!) шампиони на БЪЛГАРИЯ!” –пише в социалната мрежа Васил Върбанов

„Традицията на 'МИНЬОР' беше продължена след 1989 и под новото име - Ръгби клуб "Валяците" - Перник , а аз, и преди и сега, винаги съм имал верни приятели в този отбор. И дори съм играл като един от тях в няколко благотворителни мача.

Срещите на моя клуб с перничани през десетилетията са незабравими, не само заради ожулванията, натъртванията и накуцванията ми на следващия ден, но и заради неизменното "трето полувреме" - с многото споделени напитки, мъжките прегръдки, веселите истории и обещанията за реванш... Такава е същността на световната РЪГБИ КУЛТУРА!

Името 'ВАЛЯЦИТЕ-ПЕРНИК' миналата седмица попадна в обществения фокус, заради разпознати няколко лица в "тъмната част" от протестиращите срещу назначаването на главния прокурор.

Защо са били там? С какви мотиви? Всеки има лична свобода да взема своите решения, както и собствена съвест. Още повече, ако се появява не като представител на своя клуб, облечен в неговия официален екип. По същия начин, по който участва в състезания по други спортове, например.

Аз категорично не приемам "украсяването" на думите 'РЪГБИСТИ' и 'ПЕРНИШКИ РЪГБИСТИ', както и отъждествяването им с "лошо" и "безчестно"! А също и публикуването на снимки на целия тим на 'ВАЛЯЦИТЕ' с текст - "ЕТО ГИ ЛОШИТЕ" и насмешливите и подигравателни коментари за "не-умните и не-красивите"!

Всеки нормално интелигентен човек знае, че не е възможно, нещо, което са направили 3-4 души - да е определящо за същността на един клуб с 60-годишна история, стотици играчи, ветерани, младежи, деца.

Съвсем естествено е тази ситуация да е предизвикала много въпроси и между хората вътре в самия клуб. Отговорите (засега) са си тяхна лична работа.

В очакване на 60-години РЪГБИ в ПЕРНИК - вдигам чаша за всички достойни и истински мъже във 'ВАЛЯЦИТЕ' и 'МИНЬОРО'!

И съм сигурен, че като мен мислят всички в многобройната българска РЪГБИ общност, колкото и да сме различни като образование, професии, произход и виждания за света извън РЪГБИ!

НЕ на политиката в спорта, особено в най-великия и благороден спорт - RUGBY is the SOURCE!” – пише още Върбанов

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени