Размисли преди 8-ми март

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0
08:15 06.03.2020

В цветарски магазин: Госпожо, днес купувам цветя за последен път. - Града ли напускате, господине? - Не, ще се женя.

Отново дойде това време от годината - Международният ден на жената, когато старият виц се превръща в реалност. На 8 март не един или двама господа, забравили за идването на празника, ще поемат в последния момент на пътешествие из цветарските магазини в опит да открият идеалното цвете, с което да се отчетат пред своите любими жени. Изненадата обаче обикновено е за тяхна сметка - букетите са скочили с от 5 до 10 лв.

Все по-често се случва съпрузи и гаджета охотно да не се сещат навреме за Деня на влюбените, рожден ден или празника на жената, което се явява идеална възможност за цветарите да изкарат някой лев отгоре от “човек в нужда“.

Факт е, че през последните години основната причина за купуването на цветя и подаръци на подобни празници е по задължение. Господата, пристигащи в уличните магазинчета или скъпите бутици за цветя, нямат ни най-малка представа откъде произлиза Денят на жената и какво се чества тогава. В подобни случаи се налага някои от цветарките да влизат и в ролята на учителки, като ги обучават за историята на работещата и независима жена и майка и еманципацията на нежния пол.

Повечето, които са оставили пазаруването за последния момент, обикновено са като удавници, които приемат всяка сламка, способна да ги спаси. Допълнителни панделки и шарен целофан - колкото по-шарено и голямо, толкова по-впечатляващо, смятат мъжете. Но с допълнителните материали се качва и цената.

Показните поръчки за букети от 100, а понякога и от 3003 рози не са изненадващи за цветарите, тъй като баровци у нас все още не липсват. Готови на всичко, за да ощастливят своите половинки, те хвърлят хиляди за подобни кошници с цветя, които до седмица ще са увехнали.

Разговор със собственичка на магазин за цветя на столичната цветарска борса остави ясен отпечатък в съзнанието ми. Тя вярва в мантрата, че цветята се избират според интелекта на клиента - семплите букети, без излишна хартия и дъга от цветове, всъщност са фаворитите на нежния пол. И въпреки че редица публикации в социалните мрежи осъждат придирчивостта на дамите по отношение на подаръците както и трудността да разбереш „какво всъщност искат жените“ - истината е много проста. Дамите желаят не да получават цветя и подаръци само по празниците, а поне веднъж в месеца, но не излишни натруфени букети или скъпи бижута. Едно единствено цвете има силата да подари усмивка на жената за цял ден.

И докато мнозина смятат, че бракът убива романтиката във връзката и омъжените жени нямат нужда от специално внимание през цялата година, цветарската индустрия ще процъфтява само през няколко дни от годината. /Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени