Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици в Радомир и Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 09.12.2017 | Прочитания 773 | Брой коментари 0
14:39 09.12.2017

Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в Радомир и Перник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съвместните действия са реализирани от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ОДМВР – Перник и Дирекция „Жандармерия“ под наблюдението на Специализираната прокуратура.

На задържаните четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на двата града са повдигнати обвинения. Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано различни видове наркотици от април 2017 г.

При извършените претърсвания на осем адреса е установено, че два от тях (намиращи се в Радомир) са били използвани като депа за държане и разфасоване на дрога. В едното са намерени около 60 дози кокаин, над 140 дози амфетамини, над 100 – марихуана и 120 хапчета, чийто състав установява назначена експертиза.

Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата.

Като второ депо участниците са използвали помещение в клуб за електронни игри, посетители на който са предимно тийнейджъри.

Там са открити над 200 г марихуана, както и амфетамини. В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите на наркотици и получените от тях пари.

По време на полицейската операция един от членовете на групата направил опит да избяга, избивайки странична врата на клуба, но след кратко преследване е задържан.

 С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. На 10 декември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „задържане под стража“ за всеки от тях./Новини бг

 

 

 

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени