mycomputer.BG

Радослав Динев, кмет на кв. Църква: Категорично настоявам ВиК да вземе спешни мерки за решаване на проблема с водоподаването

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 496 | Брой коментари 0
17:33 06.12.2019

Кметът на квартал Църква Радослав Динев алармира областния управител и управителя на ВиК  - Перник за продължаващото безводие в квартала. „Във връзка с десетките сигнали от  жители на кв. Църква за липсата на водоснабдяване в голяма част от квартала и изразявайки безпокойството на съкварталците си, категорично настоявам да се вземат спешни мерки за решаване на този тежък социален и битов проблем“, заяви Радослав Динев. Той коментира, че нарушеното водоподаване за повече от 72 часа според специалисти от ВиК - район Църква се дължи на факта, че помпата, доставяща вода от язовир „Студена“,  не се пуска в действие. „Кметът на община Перник Станислав Владимиров също е уведомен за проблема и работим в пълен синхрон“, добави Динев.

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев поиска отговор от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова за това, дали се работи по решаването на този и други проблеми с водоподаването в община Перник. В отговора си министър Аврамова коментира, че е поискала пълна информация за мерките, които трябва да бъдат предприети във връзка с липсата на вода в кв. „Църква“. От парламентарната трибуна тя се ангажира, че проблемът ще бъде решен до края на деня. Броени часове по-късно водоподаването към квартала бе нормализирано.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени