Радомир почете паметта на Апостола

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 198 | Брой коментари 0
07:02 19.02.2020

Жители и гости на Радомир се събраха на пл. "Свобода" пред паметника на Васил Левски в града, в знак на почит и признателност към Апостола.

"Апостола е един. Той е човекът, който е казал – "...Аз съм се обещал на отечеството си жертва за освобождението му, а не да бъда кой знае какъв". Едва ли има в нашата история личност, която толкова силно да е изявила себеотрицание и жертвоготовност в името на свободата на Отечеството, както Васил Левски - и през живота си и в смъртта си! Във времена на духовна криза има нужда от национално единение, а исторически дати като днешната напомнят като камбанен звън за надвисналата опасност от разкол и подтискане на чувството за национално достойноство. Ако вземем дори шепа, едно зрънце от смелостта, решителността и саможертвоготовността на Апостола, ние ще бъдем много по-сплотени като народ. Поклон пред паметта на Апостола. Да живее България!", заяви в обръщението си кметът на община Радомир Пламен Алексиев.

Фанфарният оркестър от ОУ "Христо Смирненски" в Радомир изпълни трогателна музикално поетична програма за Апостола. Деветгодишната Антония Станкова, възпитаник на ОУ "Иван Вазов", с. Извор, рецитира прочувствено стихотворението "Обесването на Васил Левски". Петър Велев от дружество "Традиция" изпълни поетичен стих за Апостола.

Присъстващите почетоха паметта на Апостола с едноминутно мълчание на колене. Венци и цветя пред паметника на Апостола поднесоха Пламен Алексиев, кмет на Община Радомир, Светослав Кирилов, председател на Общински съвет – Радомир, общински съветници, представители на общинската администрация, деца от училищата и детските градини в града, представители на политически партии, членове на дружество "Традиция" и граждани.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени