mycomputer.BG

Радев: Подписах указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 486 | Брой коментари 0
12:16 26.11.2019

„Подписах указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор“. Решението си президентът обяви в специално изявление пред медиите, направено след среща с Иван Гешев на „Дондуков“ 2.

Гешев бе избран за главен след гласуване от Пленума на ВСС, получавайки убедителна подкрепа с 20 „за“ и 4 „против“. Предложението за назначаването му обаче бе върнато от президента Румен Радев, който отказа да подпише указа за това с аргумента, че Гешев е останал единствен кандидат, което според него е довело до „формално изпълнение на процедурата“, а не до „истинско състезание“.

На 14 ноември кадровиците на съдебната система повторно дадоха доверието си за кандидатурата на Гешев, което задължи държавният глава да одобри назначението му за ръководител на прокуратурата.

"Няма как да се вслушам в призивите за нарушаване на Конституцията. Върховенството на закона е фундаментът на демокрацията", аргументира решението си Радев./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени