Работилници за мартенички за децата на Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 113 | Брой коментари 0
23:17 25.02.2020

Работилници за мартенички ще има за децата в Перник в навечерието на 1-ви март. По инициатива на НЧ „Съзнание 1922г.” на 26-ти и 27-ми февруари работилница за мартенички ще заработи в галерия „Марин гогев” за времето от 11 до 14 часа. Изработените мартеници от децата след това ще бъдат показани в изложба, която ще се открие на 28-ми февруари от 11 часа също в галерия „Марин Гогев”.

Детско ателие за изработване на мартеница ще направят библиотекарите от Регионалната библиотека „СВ. Минков”. То ще заработи на 28-ми февруари от 10 часа в голямата читалня и е наречено „Легендата за мартеничката”.

„Баба Марта на гости на най- малките”- това инициира НЧ „П.К. Яворов- 1926г.” за малчуганите от филиала на ДГ „Райна Княгиня” в село Мещица.

Обединения детски комплекс пък прави голяма изложба” Баба Марта бързала, мартеници вързала” от конкурса за на мартеници и мартенски сувенири за училищата от пернишка област, която ще се открие на 28-ми февруари в 14 часа.

По традиция всяка година в Регионалния исторически музей се прави работилница за мартеници.Тази година тя е наречена „Баба Марта е дошла” и ще работи от 9 до 17 часа в събота, в последния ден на февруари.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени