Психопатите се разпознават още в ранна детска възраст

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 644 | Брой коментари 0
14:14 26.05.2013

Чрез сканиране на мозъка хората, които имат потенциала да се превърнат в психопати на определен етап от живота си, могат да бъдат разпознати още в най-ранна детска възраст, твърдят британски изследователи, цитирани от в. “Daily Mail”.

За направата на подобен извод специалисти от Лондонския университет провели експеримент с участието на 55 момчета на възраст между 10 и 16 години. Малко повече от една трета от тях вече проявявали признаци на антисоциално поведение, като агресия и склонност към лъжи и измами.

Всички включени в експеримента деца били подложени на сканиране на мозъка по време на разглеждането на снимки, на които имало изобразени ръце и крака на други хора в два варианта – веднъж в нормално състояние и веднъж в болезнени ситуации.

Наблюдавайки и анализирайки внимателно резултатите от тестовете, специалистите открили, че около 5% от децата не проявяват никакви признаци на съчувствие и съпричастие към чуждата болка. Учените установили, че именно при тези подрастващи се наблюдава най-ниска ефективност на дейността на три определени части на мозъка, които играят ключова роля при формирането на човешките емоции.

Откритието на британските специалисти може да помогне за по-лесното идентифициране на хората, за които е характерен по-висок риск да се превърнат в психопати, и следователно да съдейства за подлагането им на ранни терапии, които да повлияят положително на психическото им развитие.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени