mycomputer.BG

Психиатър: Ставаме все по-чувствителни към магнитните бури

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 154 | Брой коментари 0
09:02 05.07.2020

С годините хората са станали по-чуствителни към магнитните бури и причината за това е начинът, по който живеем. Това обясни пред Нова тв психиатърът доц. Веселин Герев.

По думите му при здравите хора страдат най-много тези, които работят в затворени помещения. Излизайки навън, те започват да усещат отпадналост, главоболие, леко сърцебиене. Освен това се влошава сънят им, често се будят. При хронично болните хора най много страдат тези със сърдечносъдови заболявания, защото магнитното поле предизвиква съдоразширяване и кръвното налягане пада.

„Ние живеем в свят от бетон и стъкло, а те са изолатори на естествения магнитен фон на Земята. Той е много минимален, но с течение на годините нашето тяло е свикнало да работи на базата на този фон. Когато се изолираме и намаляваме драстично земния магнитен фон, тогава и най-малките му колебания се усещат много по-осезаемо”, обясни доц. Герев.

Според прогнозата на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН месец юли ще е много спокоен в магнитно отношение. „Слънцето е спокойно, няма за какво да се притесняваме. Може да има магнитни бури, но тяхната честота ще е много слаба”, обясни доц. Петя Трифонова./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени