mycomputer.BG

Проверката приключи: Наказват четирима за боя над Евгени Марчев, единият е висш началник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 180 | Брой коментари 0
07:53 28.07.2020

Има нарушаване на полицейски правомощия при случая с пострадалия студент Евгени Марчев под колоните на Министерски съвет по време на протестите. Установени са четирима служители на МВР, от които единият е на висока ръководна позиция. Всички те ще бъдат наказани, като за полицая с високата длъжност санкцията ще бъде по-тежка.

Това заяви в предаването на bTV "Лице в лице" новият вътрешен министър Христо Терзийски. Той уточни, че проверката по случая от 10 юли е приключила, като са установени 7 души, които евентуално са потърпевши от действията на полицаите.

Терзийски уточни, че материалите по случая са докладвани и в Софийска районна прокуратура и изтъкна, че Евгени Марчев е отказал да се яви в СДВР, за да даде показания.

"Служителите на МВР нямат полза да прикриват или омаловажават подобни действия, защото те влияят на авторитета на институцията. Винаги може при ескалация на напрежението да се стигне до необмислени действия от страна на полицаите", допълни той./Дир бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени