mycomputer.BG

Провериха „Стомана Индъстри” и „Колхида метал” заради замърсената река в Перник, ето първите резултати

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1406 | Брой коментари 0
18:29 28.11.2019

В РИОСВ-Перник  в 12,55 ч. днес беше подаден сигнал от граждани за промяна на цвета на река Струма в кв.“Хумни дол“ в Перник, съобщават от инспекцията.

Експерти от  инспекцията направиха незабавен  обход на потенциални промишлени замърсители по течението на реката. Бяха проверени всички колектори  от кв.“Изток“  до центъра на Перник. Експертите от РИОСВ, съвместно с представители на община Перник провериха и предполагаеми замърсители в района над бившия клон „Мир“,“Сини вир“, “Железни заводи“ и „Хумни дол“ . Локализиран е източника на замърсяването-канал под ж.п. линията на гара „Разпределителна“.

На място пристигнаха и  експерти  на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ и специализирана мобилна  лаборатория на ИАОС за извършване на анализ на замърсяването на река Струма. По искане  на РИОСВ-Перник  от Изпълнителната агенция ще изследват всички физикохимични показатели за характеризиране на повърхностните води , както следва : - pH, електропроводимост, разтворен кислород, наситеност с кислород, БПК5, ХПК,специфични замърсители включително тежки метали и приоритетно опасни вещества. Първоначалните резултати от взетата водна проба на река Струма при моста на гара        „Разпределителна“  - температура,разтворен кислород, рН  са в норма . Има завишения само  по показател електропроводимост. РИОСВ-Перник ще информира за окончателните резултати от извършената проверка.

Обходът на предполагаемите замърсители продължи повече от 5 часа , като всички налични експерти от РИОСВ-Перник бяха  на терен,разпределени в няколко групи. Единият от екипите извърши  проверка в „Стомана индъстри“ и „Колхида метал“. При оглед на шахти и колектори не е установено замърсяване  на отпадъчните води и на двете дружества.

Проверката на екипите ще продължи и в утрешния ден.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени