mycomputer.BG

Протестно шествие днес в Перник! Перничани обличат жълти жилетки!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 263 | Брой коментари 0
08:21 29.12.2019

Протестно шествие ще събере перничани в почивния ден днес. Хората ще се съберат пред Съдебната палата в града в 12.30 часа и ще преминат през центъра на Перник. Шествието ще завърши с молебен в църквата в града.

Шествието се организира от Инициативен комитет „Спаси Перник”.

„Спаси Перник!“ е инициатива на граждани, организирана чрез социалната мрежа „Фейсбук” вследствие на хуманитарната криза в града и селища от общината и обявеното бедствено положение поради проблеми с водоснабдяването за питейно-битови нужди на над 100 000 души население.

Целта е до излизането от кризата да се координира гражданското участие между групите с идентична кауза и да се организират инициативи за граждански изяви според закона и за диалог с институциите, както и търсенето и предоставянето на достатъчна, своевременна и ясна публична информация за действията по решаването на нормалното водоснабдяване в общината.

Защото Перник е градът, общината, в която сме родени, живеем и искаме да живеят нашите деца и внуци.

„Седем години след земетресението през 2012 година нов „трус“ ни поставя на изпитание на ръба на оцеляването.

Заявяваме своята готовност да се отзовем на всеки разумен призив и с каквото можем да помогнем на своята община, селище, квартал. За да оцелеем, за да ни има.

Насреща сме – търсете ни!” – призовават от сдружението

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени