mycomputer.BG

Протестиращите блокират парламента

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.07.2020 | Прочитания 225 | Брой коментари 0

сн-БГНЕС
08:11 20.07.2020

Стотици вече са на площада пред Народното събрание, за да подкрепят антиправителствения протест в новата му фаза – окупация на парламента и Съдебната палата, предаде репортер на БГНЕС.

Броят на протестиращите постоянно нараства. Исканията им остават непроменени – оставка на кабинета „Борисов – 3“ и на главния прокурор Иван Гешев.

Един от протестиращите сподели, че възнамерява да участва в протестите до изпълнение на исканията. Според него „енергията на гражданското недоволство няма да стихне“. Друг гражданин заяви, че е тук, защото иска реформа на властта. Протестиращите скандират “Оставка” и освиркват властта.

Организаторите са категорични, че гражданското неподчинение е законна форма на протест. Органите на реда пък призоваха протестите да протичат мирно, а институциите да бъдат оставени да работят. Има засилено полицейско присъствие, сградата на парламента е обградена от полицейски кордон.

По-късно днес там ще се проведе дебат по петия вот на недоверие срещу правителството. Той е внесен от БСП заради политиката на Борисов за справяне с корупцията.

През 2018 г. левицата пак пробва да свали от власт правителството на Бойко Борисов с мотиви за провала му в областта на противодействието на корупцията. Останалите три опита през годините бяха свързани със секторите сигурност, здравеопазване и околна среда и води.

Гласуването в пленарна зала ще се проведе 24 часа след края на обсъжданията. /БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени