Coca Cola

Протестът против изгарянето на отпадъци в „Топлофикация“ Перник се отлага!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 289 | Брой коментари 0
13:53 02.09.2019

Насроченият за днес протест на перничани против намерението в „Топлофикация“ Перник да се горят отпадъци, се отменя – става ясно от страницата на събитието в социалната мрежа. Там датата и часа са задраскани! По-късно яснота даде една от инициаторките. Ето какво написа тя:

„Здравейте, след поемането на инициативата от моя страна, за събиране пред Община Перник тази вечер и изразявянето на недоволството ни срещу изгарянатето на отпадъци в ТЕЦ Република, бях залята от въпроси - има ли подадено уведомление за протеста?

НЕ - не съм подавала такова. Близо 340 перничани са заявили готовност да дойдат. Не са много, но са достатъчно, поне на първо време.

За да не бъдем уязвими обаче, защото явно се готви атака срещу събирането, ще ОТМЕНЯ събирането.

Готова съм да се нагърбя с организирането на нов, ако вие - жителите на този град, сметнете за необходимо.

И въпреки, че те погазват закона, като ни тровят, ние можем да бъдем законни, но и да защитим здравето на себе си и децата ни.

Моля, за обратна връзка от ваша страна - в кой ден и час смятате, че е добре да се съберем. Защото имаме право на това! След което ще спазим записаното по закон.

А на всички, заявили готовност довечера - благодаря! Надявам се за новата дата да бъдем още повече!”– пише Вероника Чанева

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени