Протест на превозвачите променя движението в София

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 208 | Брой коментари 0
07:40 17.05.2018

Столична община обявява промени в организацията на движението заради провеждане на протест срещу предложени промени в законодателството на Европейския съюз за превоз на товари на 17 май, съобщиха от пресцентъра на общината.

От 10.00 часа до приключване на мероприятието днес се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства на крайна дясна лента на бул. "Цариградско шосе", посока център между 7-ми километър и алея Яворов, без да се засягат спирките на масов градски транспорт. За същото време се разрешава престоят и паркирането на централното пътно платно на бул. "Македония" между бул. "Христо Ботев" и Руски паметник", без да се засягат спирките на масов градски транспорт.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението. Очаква се колони от близо 200 автобуса и камиона да посрещнат европейските лидери и делегации по пътя им от летището до местата за срещи в София. Мирно шествие пък ще тръгне от пл. "Македония" до НДК, където ще се проведе срещата на върха, и където се предвижда лидерите в транспортния бранш да държат речи. Блокади ще има още в 10 града на страната.

Причина за всички тях е несъгласието на транспортните фирми с предлагания законодателен пакет за мобилност на Европейската комисия, известен като закона "Макрон"./Новини бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени