Прости трикове за разсънване

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 396 | Брой коментари 0
08:22 12.11.2017

Най-добрият начин да се чувстваме енергични и свежи на работното си място е да се наспим добре през нощта. Какво се случва обаче, ако сме се отдали на забавления в малките часове, увлекли сме се пред екрана с филм или просто сме страдали от безсъние? Когато работният ден предстои да започне, а ние едва си държим очите отворени, има няколко прости трика, с които можем да се разсъним.

Сутрешна тренировка

Не е необходимо да се отдадете на дълга, отдадена и изтощителна тренировка. Достатъчни са няколко съвсем елементарни упражнения, които ще добавят щипка бодрост към сутрешното ни състояние.

Не отлагайте алармата с още 5 минути сутрин

Откраднете си 15-20 минути за дрямка

Уви, този лукс не е достъпен за всички, но ако все пак успеете да намерите малко време и удобно място в обедната си почивка, използвайте го за дрямка. 20 минути сън няма да бъдат напълно достатъчни, за да се ободрите, но ще „рестартират“ мозъка в средата на деня.

Смейте се

Искреният смях помага да се отпуснете за кратко и да забравите колко ви се спи. Няколко вица или смешни клипчета ще ви помогнат да оцелеете будни на работа, ако много ви се спи.

Сменете чорапите

Вероятно това е най-странният съвет. Но ако смените чорапите в средата на деня с нови и шарени, ще се почувствате по-весели, съветват психолози./Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени