Coca Cola

Пропадна пътят към Асеновата крепост

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 407 | Брой коментари 0
22:32 05.08.2013

Пътят, водещ до една от най-посещаваните туристически атракции у нас - Асеновата крепост край Асеновград пропада. Подпорна стена е поддала и част от пътя се е свлякъл. Освен до крепостта е затруднено предвижването и доставката на храна до няколко планински села в района, съобщава БНТ.

Участъкът от пътя пропада от няколко месеца. Поставяни са сигнални ленти и знаци, но друго нищо не е направено. Все още леките автомобили могат да минават, но движението на камиони и автобуси е изключително рисковано.

"Така се е изровил пътя до половината, че пожарна кола по никакъв начин не може да стигне", разказва Асен Бойков, село Лясково.

От общината в Асеновград посочват, че са затрупани от сигнали на притеснени граждани и недоволни туристи. "Хората ходят пеша. Спират и около километър и половина вървят от пътя до Асеновата крепост", обясни инж. Пламен Йончев, зам.-кмет на община Асеновград.

10 000 лева от бюджета е заделила общината за изготвяне на укрепващ проект. Техническото задание вече е изпратено в Агенция пътна инфраструктура, която трябва да финансира ремонтните дейности. Възстановяването трябва да започне от първокласния път за Смолян, който е част от републиканската пътна мрежа. Укрепването обаче ще отнеме време.

"Като съоръжение е доста сериозно, тъй като дължината е около 20-25 метра, а височината е 10 метра", посочи инж. Пламен Йончев, зам.-кмет на община Асеновград.

Уверението на община Асеновград е, че пътят ще бъде възстановен до края на годината. Хората обаче апелират да не се чака до зимата, тъй като всеки нов дъжд свива ширината на пътя.

Източник: inews

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени