Coca Cola

Пропадна ли участък от магистрала "Европа"?

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 120 | Брой коментари 0
06:35 15.06.2020

 

Агенция "Пътна инфраструктура" и регионална медия в спор за новостроящата се магистрала "Европа", свързваща България и Сърбия. Регионалната медия "Балканец" съобщи, че за пропадане в началото на Лот 2 от магистралата при Драгоман. Отсечката била около 10 метра и е точно преди подлез, посока София. Следствие на пропаднала основа се е получило и пропадане и нагъване на асфалтовата настилка. Въпросният участък от Драгоман до Алдомировско блато не е официално открит. Той е без положен износващ слой асфалт и бе пуснат за движение през декември месец миналата година, разясни онлайн изданието.

От пътната агенция излязоха с позиция, че няма пропадане на асфалтовата настилка на бъдещата автомагистрала „Европа”, в участъка Драгоман - Сливница. Според АПИ показаната снимка е от временна връзка, която е направена в края на миналата година, за да се прехвърли трафика от общинския павиран път, по който преминаваше заради изграждането на трасето. Участъкът не е завършен, не е откриван, а е трасе, по което преминава трафикът при извършващи се строителни работи.

Изпълнител на обекта е "ГБС - Инфраструктурно строителство", а стойността е 97.8 млн. лв. без ДДС, осигурени изцяло от републиканския бюджет.

В началото на юни министър-председателят Бойко Борисов показа на президента на Сърбия Александър Вучич, който бе на посещение в България, напредъка по изграждането на магистрала "Европа", която е част от Общоевропейския транспортен коридор номер 10.

Трасето на "Европа" между ГКПП "Калотина" и софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разделено на три части: 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница, 14,5 км между ГКПП "Калотина" и Драгоман и 16,16 км от Сливница до връзката със северната скоростна тангента. Най-сериозен е напредъкът при изграждането на трасето между Драгоман и Сливница. /banker.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени