Промяна: Задържане под стража за майката и домашен арест за дъщерята от двойката жени, обвинени в убийството на новородено в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 23.11.2017 | Прочитания 871 | Брой коментари 0
16:15 23.11.2017

Днес, състав на Софийския апелативен съд, е изменил мерките за неотклонение спрямо обвиняемите майка и дъщеря - Ваня Тодорова и Симова Иванова , обвинени за умишлено убийство на новородено дете в гр. Перник.

В съдебното заседание са били разгледани протестите, подадени от Окръжна прокуратура – Перник срещу променените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Подписка“.

Двете жени са били задържани в гр. Перник след получен на 13.08.2017 г. сигнал в Областна дирекция на МВР - Перник за намерено тяло на новородено дете в кв. „Тева“. Окръжна прокуратура – Перник ги е привлякла към наказателната отговорност за умишлено умъртвяване на новородено дете, а Окръжен съд – Перник е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двете обвиняеми.

На 17.11.2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил подадените от тях искания за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки, като ги е променил в „Подписка“.

Софийският апелативен съд е отменил акта на Окръжен съд – Перник и е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за Ваня Тодорова . и „Домашен арест“ за Симона .Иванова

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени