Lotus homes

Прокуратурата в Перник: Двама министри носят вина за водната криза

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.12.2019 | Прочитания 1126 | Брой коментари 0
15:22 13.12.2019

Министрите на околната среда и водите и на регионалното развитие Нено Димов и Петя Аврамова носят вина за водната криза в Перник и региона, която наложи тежък режим на водата.

Това се посочва в постановление на Окръжната прокуратура на Перник, подписано от прокурор Красимира Минчева. Снимка от решението беше публикувана в социалните мрежи, както и в издания като „Офнюз“, „Дневник“ и други.

„С бездействията си министрите на МОСВ и министърът на МРРБ не са положили достатъчно грижи за стопанисването на имуществото, в резултат на които са последвали щети, а и вреди за човешкото здраве, респективно преписката съдържа данни за евентуално осъществен състав на престъпление по чл. 219 от НК“, пише в постановлението на прокурор Красимира Минчева.

Според този текст, ако се стигне до обвинение и то бъде доказано, наказанието може да стигне до лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. Решението на Окръжна прокуратура – Перник вече е препратено към по-висшестоящата Специализирана прокуратура.

На 11 декември на сайта на прокуратурата е публикувано прессъобщение, в което цитираният текст от самото решение на прокурор Минчева отсъства, но е посочено следното: „След внимателен преглед на събраните в хода на проверката материали, Районна прокуратура – гр. Перник констатира, че са налице данни за евентуално осъществени безстопанственост и престъпления по служба от страна на длъжностни лица от Министерството на Регионалното развитие и благоустройство и Министерството на околната среда и водите на Р. България.“

„С оглед евентуално осъществените престъпни състави и качеството на субектите, преписката с Постановление от 10.12.2019 г. на Районна прокуратура – гр. Перник е изпратена по компетентност на Специализирана прокуратура“, добавят от пресцентъра на прокуратурата.

Източник: Барикада

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени