Прокуратурата се самосезира за скъсалата се дига на шламохранилището

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 137 | Брой коментари 0
13:08 15.05.2020

Окръжна прокуратура - Перник се е самосезирала във връзка със скъсалата се на 7 май дига на шламохранилището на „Топлофикация Перник”.

Аварията доведе до изтичане на вода от съоръжението и евакуация на част от живущите в засегнатия от аварията район.

Въз основа на акта на Прокуратурата в Перник, Върховната административна прокуратура е възложила на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министъра на околната среда и водите Емил Димитров и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, да бъде извършена спешна проверка.

Тя трябва да установи причините за аварията, допуснато ли е нарушаване на правилата за експлоатация на съоръжението и на извършените строителни дейности, и да предприеме действие по санкциониране на виновните лица.

Прокуратурата изисква от компетентните органи да вземат и незабавни мерки за отстраняване на нарушенията и последиците от тях с цел опазване на околната среда и гарантиране на нормален безопасен живот на хората.

Доклад с резултатите от извършената проверка следва да бъде изпратен на Върховната административна прокуратура и на Окръжна прокуратура - Перник в най-кратък срок./БНР

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени