Прокуратурата разпореди да бъде заличено името на вестник „Телеграф”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 323 | Брой коментари 0
18:14 07.06.2019

Прокурор Тодор Тодоров от Районната прокуратура в град София е разпоредил на Патентното ведомство да заличи марката на всекидневника "Телеграф", защото препраща към това на популярния британски вестник The Telegraph, съобщи вестник „24 часа“, цитирайки позиция на самия вестник.

Като мотив от прокуратурата посочват, че името противоречи на чл. 11, ал. 1 от Закона за марките и географските означения, тъй като "The Telegraph е наименование на световноизвестен английски вестник с дългогодишна популярност и в Р България и регистрирането на марката е за същия вид стока (услуга), което води и до заблуда на потребителите и в Р България, че има нещо общо между двете информационни издания". Изброен е и още един мотив: "...отделно от това марката няма отличителен характер, доколкото означава дума, която е наименование на вид информационна машина - устройство за бързо предаване и приемане на съобщения от разстояние чрез електрически сигнали"./ 5gmedia.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени