mycomputer.BG

Прокуратурата протестира срещу домашния арест на Нено Димов

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 180 | Брой коментари 0
08:32 17.04.2020

Специализираната прокуратура ще протестира промяната на мярката за неотклонение на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов.

Специализираният наказателен съд го пусна в домашен арест. В определението си от 15 април съдът потвърди, че представените от прокуратурата доказателства по делото дават основание да се направи обосновано предположение, че Нено Димов е извършил престъплението, за което е обвинен, а именно безстопанственост, довело до водната криза в Перник. Съдът сочи също, че макар и да е намаляла, опасността той да извърши ново престъпление и да влияе на свидетели по делото, не е преминала.

Нено Димов бе арестуван на 9 януари по обвинение в умишлена безстопанственост във връзка с водната криза в Перник. Така той стана първият задържан действащ министър в историята на България след 1989 година. Ден след ареста си Нено Димов подаде официално оставка, която бе приета от Бойко Борисов. На неговото място бе назначен Емил Димитров - Ревизоро./Actualno.com

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени