mycomputer.BG

Проф. Витанов с нови тревожни данни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 426 | Брой коментари 0
15:20 15.09.2021

 Прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост си е от червена по-червена. Там друг цвят скоро няма да видим. Това прогнозира в социалните мрежи математикът проф. Николай Витанов.

Математикът отчита, че съгласно картата на риска по планана Министерството на здравеопазването, се вижда раздвижване в негативна посока. „Засега е леко. Затова вчера писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). София град още е извън червената зона. Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен”, пише проф. Витанов. Той уточнява, че базовото репродуктивно число днес е 1.194, което е  под 1.3.. Това означава, че обхватът на заразата продължава да се разширява.” Писах и казах вече, че мерките са пробити. Министерството на здравеопазването добре ги наложи, но като не се спазват, кел файда, дето има една приказка”, казва още математикът. Той уточнява и че броят на областите с дифузно разпространение на вируса също леко нарасва - от 4 на 6./Монитор бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени