mycomputer.BG

Проф. Рачев: Идват 5 поредни ледени дни, в неделя -15°C

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 251 | Брой коментари 0
08:30 13.01.2021

От петък ни чака сериозен обрат. На фона на топлото време досега, ще стане много студено, в неделя ще бъде -10, -15 градуса. В половин България ни очаква поредица от ледени дни, може би 5 поредни дни с много ниски сутрешни температури. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в студиото на "България сутрин" по BulgariaONAIR.

"Ненормално е да вали дъжд на 1800-2000 метра, където трябва да трупа сняг. Топлият дъжд стопи и малкото сняг, което доведе до наводненията. Това е най-опасно през зимата. Валежите са много големи днес и няма къде да попият, оточните води стигнаха своя максимум и избиха през почвата", отбеляза проф. Рачев.

"До този момент половин България има 2 пъти нормата за валежи и днес ще продължава да вали", посочи климатологът пред Bulgaria ON AIR. Той заяви категорично, че при такива валежи във Варненско и Бургаско опасност от водна криза няма.

И подчерта, че зимата не се завръща, а идва.

"Това е новата нормалност - става по-топло, особено в Северното кълбо. Дължината на тези периоди с много студено време стават по-къси и по-нарядко не само на Балканите, но и в целия свят", добави климатологът./Днес бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени