Проф.Андрей Пантев идва в Перник по покана на БСП

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 651 | Брой коментари 0
12:46 26.02.2018

Съпредседателят на  Националния инициативен комитет за честването на 140-та годишнина от края на Руско-турската Освободителна война проф. Андрей Пантев ще се срещне с перничани по покана на Областния съвет на БСП-Перник и Българския антифашистки съюз. Събитието ще се проведе утре, 27.02.2018(вторник) от 17.30 ч. в Двореца на културата.

"Трети март е един от онези славни дни в нашата история, с които не просто трябва да помним и отбелязваме, а да се гордеем и предаваме спомена на идните поколения", каза председателят на ОблС на БСП-Перник Валентин Петков. Той добави,е както много други факти от нашата история, така и денят на освобождението от османско робство започва все повече да бъде пренебрегван в учебните програми."Децата не бива да заучават само датата и името на договора, важно е  значението на трети март и възстановяването на българската държавност да бъдат оценени коректно, а не да бъдат замитани  като някакъв формален акт", категоричен бе Петков. От името на организаторите той покани всички жители на Перник и областта, които желаят, да вземат участие в срещата. 

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени