Продължава изграждането на детски площадки в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 409 | Брой коментари 0
14:45 13.04.2018

Община Перник продължава изграждането на нови площадки в Централния градски парк. Новите съоръжения  са разположени между къщичката на Баба Яга и ДГ „Родолюбче". Те ще са за възрастови групи от 3 до 12 години и от 12 до 18 години и са част от специален комплекс за игра на открито  в парка.

На първата площадка за по-малките ще бъдат поставени съвременни уреди, атрактивни люлки, катерушки – тип везна и с пружина. Няма да липсват и въртележка, трамплин, беседка и пейки , а подовата настилка ще бъде ударопоглъщаща  в различни цветове. Предвижда се и информационна табела.

На втората площадка ще има две маси за тенис, три маси с плотове за игра, беседка и пейки , а подовата настилка ще бъде от павета. Общата стойност на двете съоръжения излиза на 150 000 лв.

Площадките бяха огледани и от кмета Вяра Церовска и нейния екип. Там те се срещнаха с граждани и деца, които изразиха вълнението си от новите предизвикателства в парка.

През тази година в списъка на капиталовите разходи е заложено изграждането на още две детски площадки в най-големия пернишки квартал „Изток". Те ще бъдат разположени до 11 блок на ул. „Ю. Гагарин" и между блоковете 76 и 78 на ул. „Рашо Димитров" .

До момента  в  парка има завършени  две нови детски площадки.Една е за деца от 3 до 12  години и е с два къта, а другата е за малчугани до 3 години. Освен в ЦГЧ през миналата година са изградени и още две -  в кв. „Бела вода" и в кв. „Изток" – зад банка ДСК.

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени