Проблемът с чистотата на пернишкия въздух стигна и до министър Димов

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 192 | Брой коментари 0
07:00 12.10.2018

Кметът на Перник Вяра Церовска и областният управител Ирена Соколова са се срещнали с министъра на околната среда и водите Нено Димов – става ясно от страницата на градоначалника в социалната мрежа.

„Поводът за разговора беше качеството на въздуха в община Перник и бизнес намеренията за използването на алтернативни горива за създаване на енергия./ RDF, биомаса, шисти и др./

В рамките на няколко месеца в Община Перник постъпиха три инвестиционни предложения за работата на горивните инсталации с оползотворяване на вторични продукти, породиха множество въпроси сред гражданите и се създаде напрежение от необходимостта на подробни отговори.

В качеството си на представители на местната и държавната власт в област Перник изискахме подробни данни от министър Нено Димов и неговите експерти в министерството. Беше ни разяснена необходимостта от въвеждане в действие на инсталации с ново, алтернативно гориво, както и последствията и степента на проверка и контрол.

Получихме уверението на министъра за най-подробен анализ с оценка на въздействието на всички подадени инвестиционни намерения, както и подлагането им на задължително обществено обсъждане и съобразяването им с конкретните нужди и очаквания на местната общественост.” – пише Вяра Церовска 

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени