Пробегът на мира спира утре в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 28.02.2018 | Прочитания 359 | Брой коментари 0
18:51 28.02.2018

Вече е ясен маршрутът, по който и през Перник ще премине международната инициатива Пийс рън. За 31 – ви пореден път огънят на мира ще премине през редица държави, а посланието е бягай за мира, през годините факлоносци са били много известни личности, а сред тях се открояват имена като Майка Тереза, Нелсън Мандела, Папа Франциск, Мохамед Али и много други. Утре, 1-ви март, около 11 часа маратонците ще се срещнат с ученици от гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев", които ще поемат щафетата заедно с бегача – ветеран Боян Лефтеров. Факелът ще бъде посрещнат от  кмета на Общината Вяра Церовска пред Общински младежки дом , където ще тече програмата „Мартуване".

Групата ще бъде камерна, но на фона на тежката зимна обстановка е нормално – посрещане ще има, а факелът ще се носи от перничани.

Всичко, което една организация изисква е налице. Подсигурен е медицински екип, а трасето ще бъде почистено с оглед по-лесното придвижване на факлоносците. Надеждата е и времето да бъде с тях, за да може повече хора да бъдат докоснати от идеята. Изпратени са и 22 рисунки от пернишки ученици в различни възрастови групи, които се включиха в рисуването на тема „Мирът започва от мен". Картините са изпратени на организаторите на Пийс рън в България и скоро ще стане ясно, дали има одобрена рисунка на пернишко дете, която да замине с огъня до Лисабон, където картини от целия свят ще бъдат събрани в една изложба.

След Перник пробегът ще продължи през Радомир и Кюстендил.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени