Признание! Перничанката Здравка Евтимова с номинация в конкурса „Жена на годината 2019”

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1461 | Брой коментари 0
08:33 25.11.2019

Поредно голямо признание получи писателката Здравка Евтимова. Перничанката  е номинирана за „ Жена на годината 2019”. Нашата съгражданка е сред четирите номинации в категорията „Култура” на конкурса, заедно с Мария Лалева, Деси Тенекеджиева и Гергана Мудова.

Над 40 вдъхновяващи жени са номинирани в конкурса, който се провежда за 14-та поредна година, като всички те имат страхотни постижения за 2019-та година. 10 са общо категориите, в които са номинирани както популярни лица от шоубизнеса, музиката и киното, така и дами, свързани с обществени и културни инициативи. Тази годината мотото на „Жена на годината“ е „Ново начало“.

Церемонията по награждаването ще се състои на 28 ноември

Тази година Здравка Евтимова привлече фокуса с новината, че разказът й „Кръв от къртица" намери място в американски учебник по литература. Истината е, че международната кариера на писателката датира от десетилетия. Нейни разкази са превеждани на по-вече от 20 езика, а романът й „Четвъртък" е издаден в Китай и Сърбия. Здравка Евтимова признава, че някога семейството й е искало да я насочи към лекарската професия, а ние бихме казали, че днес тя е един от съвременните лечители в българския културен живот.

Победителите в отделните категории на конкурса ще бъдат определени от читателите и зрителите. Всеки, който желае, може да гласува до 27-и ноември на graziaonline.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени