Back to school2

Природолечители искат законови промени

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 863 | Брой коментари 0
08:27 29.06.2018

Да се приеме закон, който да позволи хората сами да избират дали да се лекуват с класическа медицина или с алтернативна. Това поискаха природолечители, които се аргументираха с твърдението, че неконвенционалната медицина може да бъде добро допълнително оздравително средство. Идеята на природолечителите е да бъде изграден център по неконвенционална медицина, който да бъде структура към Министерството на здравеопазването.

С промяна в Закона за здравето да се регламентира взаимодействието на неконвенционалната с класическата медицина, поискаха природолечители. Те предлагат да се изгради център към здравното министерство, в който лицензирано да се прилага алтернативна медицина на пациентите, които я поискат. Това би прекъснало порочните практики на шарлатаните, смята лечителят Зофия Шчербак.

„Когато със закон се организира център по неконвенционална медицина,  в който класическата и неконвенционалната медицина работят заедно, пациентът ще има сигурност”, смята Шчербак. По думите й условието е класическата и неконвенционалната медицина да си взаимодействат и даде примери как би могло да се осъществи това.

Ползите от неконвенционалните методи на лечение според застъпниците им са свързани с чистия въздух, природните блага, диетите и минерални води./Дарик

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени