Прие се Регионалната програма „Заетост" на област Перник за 2019 г.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 170 | Брой коментари 0
10:18 18.04.2019
 
На председателстваното от заместник областния управител - инж. Васил Павлов заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, се прие Регионалната програма по заетост на област Перник за 2019 г.
 
Тя предвижда наемането на 31 безработни лица от областта за срок от 6 месеца и ще стартира на 1 юни тази година. 
 
Директорът на Бюрото по труда – Перник, Росен Симеонов, изнесе и обобщена информация от първия етап на проучване сред работодателите за потребността от работна сила в област Перник за 2019 година.
 
Резултатите показват очакванията на работодателите за това наетите кадри да притежават набор от личностни качества като: самоконтрол и дисциплина, инициативност и предприемачески усет, способност за работа под напрежение.
 
Около една пета от анкетираните са посочили, че ще търсят нов персонал в следващите 6 месеца.
 
През следващите 12 месеца работодателите предвиждат да наемат специалисти с квалификация по следните професии, изискващи правоспособност и/или висше образование - оператори на металорежещи машини, машинни инженери и учители. За същия период не се очаква съществено търсене на работници без специална квалификация.

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени